Vlada podržala projekat „Od ideje do uspješnog biznisa“

U prostorijama Evropskog univerziteta u Brčkom upriličeno je prvo predavanje na temu „Od ideje do uspješnog biznisa“ u okviru obuke „Mladi u biznisu“ koji implementira Udruženje „Omladinski pokret za preokret“, a koji je finansijski podržala Vlada Brčko distrikta BiH.

Image for news

Predavanje je održao doc. dr. Edin Ajanović, menadžer, preduzetnik, doktor ekonomskih nauka i autor mnogobrojnih knjiga i publikacija na temu preduzetništva, marketinga i inovacija. Predavač je u uvodnom predavanju na zanimljiv način učesnike obuke upoznao s osnovama preduzetništva, sa osobinama uspješnih preduzetnika, te koje prednosti pruža pokretanje i razvijanje vlastitog biznisa. Pravo učešća u projektu su stekla lica do navršenih 35 godina starosti koja su se ranije prijavila za obuku.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Odjeljenjа za stručne i administrativne poslove, šef Odjeljenja gospodin Nedim Hamzabegović i šefica Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana gospođa Anica Radić Savić.

Prisutnima se obratio šef Odjeljenja koji je pohvalio projekat i organizaciju te istakao svoje zadovoljstvo što je upravo Vlada Brčko distrikta BiH finansijski podržala ovakav projekat koji može imati značajne koristi za širu ekonomsku zajednicu.

Ako samo jedno od vas nakon ove obuke pokrene svoj vlastiti biznis, to će biti uspjeh svih nas“, istakao je, između ostalog, gosp. Hamzabegović.

Predstavnici Udruženja su najavili i nastavak projektnih aktivnosti prema predviđenom rasporedu i još nekoliko zanimljivih gostiju, uspješnih pojedinaca iz svijeta privrede i akademskog miljea koji će s učesnicima podijeliti svoje priče o uspjehu s ciljem da ih motivišu i pripreme za pokretanje i razvijanje vlastitog biznisa.

Najavljena su gostovanja vlasnika i generalnih menadžera nekih od najuspješnijih preduzeća iz Bosne i Hercegovine. Pored motivacionog dijela predavanja, učesnicima će u nastavku projekta biti prezentovana i praktična znanja iz oblasti vođenja poslovnih knjiga te radionice za izradu uspješnog biznis plana kao dodatna priprema mladih učesnika za prijavu na javne pozive za samozapošljavanje u privredi i poljoprivredi koje svake godine raspisuje Vlada Brčko distrikta BiH, istakli su organizatori projekta.